Borstvoedingsservice

Borstvoedingsservice arrangement

Uitgangspunt van het Borstvoedingsservice arrangement is een zo goed mogelijke begeleiding van het borstvoedingsproces afgestemd op jou, de baby en je partner. Omdat jullie je in de zwangerschap al voorbereiden op het geven van borstvoeding, zullen jullie meer zelfvertrouwen hebben bij de start van de borstvoedingsperiode. Tevens is er, indien er vragen of onzekerheden zijn, snel een lactatiekundige beschikbaar. Op deze manier worden er voorwaarden geschapen die het welslagen van de borstvoeding bevorderen.

Het Borstvoedingsservice Arrangement bestaat uit het volgende:

  • Een borstvoedingscursus van 3 avonden in de maand voorafgaande aan je uitgerekende datum samen met je partner (indien niet mogelijk is ook je moeder, niet zwangere vriendin of jij alleen welkom)
  • Één consult aan huis in de eerste 2 weken na je bevalling
  • Een vervolgconsult bij ons op de praktijk als je kindje uiterlijk 6 weken oud is.
  • Alle telefonische follow-up die noodzakelijk is.
  • Workshop ”Borstvoeding en werken combineren” samen met je partner (indien niet mogelijk is ook je moeder, niet zwangere vriendin of jij alleen welkom)

Lactatiekundige zorg wordt door diverse zorgverzekeraars in de aanvullende polissen vergoed. Op de website van de NVL kunt u de zorgverzekeraars vinden die lactatiekundige zorg in hun aanvullende polis vergoeden, of informeer bij uw zorgverzekeraar.