Wie Ben Ik

Alexandra Knijnenburg, IBCLC

Alexandra Knijnenburg, IBCLC

Alexandra Knijnenburg, IBCLC, is de Lactatiekundige van het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova. Alexandra heeft sinds 1983 ervaring in het begeleiden van ouders en hun baby’s bij borstvoeding als vrijwilliger van de organisatie La Leche League, en sinds 1993 is zij Lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant). Zij is één van de eerste Lactatiekundige van Nederland.

Om in Nederland als officieel geregistreerd “Lactatiekundige IBCLC” te mogen werken is een IBCLC-certificering verplicht. Door middel van nascholing en een verplichte 5-jaarlijkse her certificering blijven IBCLC Lactatiekundigen hun professionele kennis aanvullen en bijhouden.

Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen

Alexandra stond in 1993 aan de wieg van de Nederlandse beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Lactatiekundige praktijk Vita Nova is dan ook aangesloten bij de NVL.

Hieruit voortvloeiend conformeert de lactatiekundige van het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova zich aan de basiskwaliteitseisen van de NVL. Hierdoor zal er altijd binnen 24 uur na een hulpvraag van cliënten een lactatiekundige beschikbaar zijn. Mocht de lactatiekundige op vakantie zijn zal er altijd vervanging geregeld zijn. Daarnaast zult u in dat geval altijd terecht kunnen bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen.