Cursuscentrum

Uitgebreide informatie en aandacht voor ouders en hun kind staat centraal in ons cursuspakket. Op dit moment biedt het Haags borstvoedingscentrum Vita Nova onderstaande cursussen en workshops aan. Wij blijven dit uitbreiden en houden u hier graag van op de hoogte (indien u dit wenst, laat het ons weten). Tijdens cursussen en workshops georganiseerd door ons, is het heel gebruikelijk om baby’s en/of jonge kinderen, die nog niet zonder hun mama kunnen, mee te nemen. Bij cursussen en workshops die door andere partijen georganiseerd worden kan dat anders zijn. Heb je daar vragen over neem even contact op.

Borstvoeding – de Beste Start

In de cursus Borstvoeding – de Beste Start komen alle ins en outs rond borstvoeding ter sprake. Borstvoeding is het logische vervolg op de zwangerschap en bevalling. Behalve over hét waarom borstvoeding de norm voeding voor baby’s is, wordt gesproken over hoe je borstvoeding het beste kan geven, welke problemen je tegen kan komen en hoe je die op kunt lossen.

De cursus bestaat uit 3 avonden en elke maand begint een nieuwe cursus. Kijk voor cursusdagen even op onze agenda pagina. Er bestaat de mogelijkheid om een 4e avond te volgen. Deze gaat o.a over: als je weer aan het werk gaat, hoe bouw je borstvoeding af, de rol van de vader en vele andere onderwerpen

Workshop “Borstvoeding en Werken Combineren”

Deze workshop bestaat uit één avond en is gericht op vrouwen die borstvoeding geven en weer aan het werk gaan.Tijdens deze avond wordt er informatie gegeven over welke rechten een voedende moeder heeft en welke opties er zijn m.b.t. de borstvoeding. Onderwerpen die tijdens de workshop aan bod komen zijn:

  • Als je volledig gaat voeden, hoe moet het dan met kolven?
  • Wennen aan een flesje en het bewaren van je melk
  • Wil je toch afbouwen? Hoe doe je dat?
  • Kun je ook borstvoeding geven combineren met het geven van kunstvoeding?

Dit en meer komt uitgebreid aanbod op deze informatieavond.

Workshop  “Slaap kindje slaap..”

Wij horen heel vaak van ouders opmerkingen en vragen over het slapen van hun kindje. De meest voorkomende vraag is; “ons kindje slaapt zo slecht en wij zijn zo moe, wat kunnen we doen om dit te verbeteren?”. Daarom hebben wij de workshop “Slaap kindje slaap” ontwikkeld.
In de workshop besteden we aandacht aan de verwachtingen van ouders (realistisch of niet), feiten over slaap, verwachting van de baby en andere invloeden. Daarnaast geven wij ook informatie en tips om hier beter mee om te gaan.
Uiteraard is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen en bespreken van relevante onderwerpen.

Workshop “Van Borst tot Boterham”

Anouk Bolhaar IBCLC en diëtiste geeft tijdens deze workshop informatie, over hoe en wanneer je vaste voeding kunt gaan introduceren bij je baby. Vanaf 6 maanden zijn de meeste kindjes daar aan toe, maar veel ouders vragen zich af “moet ik dan een potje kopen, kunnen ze met de pot mee-eten, op welk moment is het beste en hoe doe ik dat dan?” Op al deze vragen en meer krijg je een antwoord tijdens deze workshop. Uiteraard is er uitgebreid tijd voor vragen over dit onderwerp m.b.t. jouw specifieke situatie.

Workshop “Welkom in draagland”- Introductie tot dragen

Het dragen van kindjes is van alle tijden. Lekker dicht bij mama of papa is je kindje veilig en geborgen. Het gebruik van ergonomische draagdoeken en draagzakken zorgt ervoor dat je kindje nog steeds veilig en geborgen is, en het geeft je vrijheid om andere activiteiten te ondernemen. Dus het is super leuk maar ook heel praktisch. Deze workshop wordt gegeven door onze draagconsulente Tal Spanjer. Zij geeft een introductie over het veilig en ergonomisch dragen van je kindje. Er wordt uitleg gegeven over verschillende draag methoden en hoe ze werken. Draagervaring is niet noodzakelijk. Na afloop is het mogelijk om een draagsysteem te huren, zodat je het thuis in alle rust met je eigen kindje kunt testen.

Privéles

Het is altijd mogelijk om privélessen aan te vragen, bijvoorbeeld voor de a.s. oudercursus “Borstvoeding de Beste Start”.
Dit zijn 2 avonden van 2 uur.
Voor de workshop “Borstvoeding en werken combineren”, voor “kolf informatie” of voor “Slaap, Kindje slaap” is dit 1 avond van 2 uur. Wilt u eventueel een andere workshop als privéles, neem even contact met ons op.